Varsinaiset tehtävät alkoivat kuntavaalien jälkeen, jolloin tulin 585 äänellä valituksi Helsingin varakaupunginvaltuutetuksi. Samalla Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti minua kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliseen jaostoon varsinaiseksi jäseneksi sekä Uudenmaan maakuntahallitukseen varajäseneksi. Palvellessani Niinisalossa saatoin matkustaa yhden päivän aikana Helsinkiin kokoukseen ja vielä samana iltana takaisin kasarmille, ollen perillä vain tunteja ennen herätystä.

Armeijan päätyttyä ja noin vuosi vaaleista Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti minua myös tähänastisen poliittisen urani merkittävimpään luottamustoimeen, eli Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäseneksi. Lautakuntamme päättää Helsingin yli 2 miljardin euron sosiaali- ja terveyspalveluiden toteuttamisesta ja on ollut loistava oppimisen paikka kovan luokan päätöksenteosta.

Asetin kuntavaalikampanjaani tehdessä 30 tavoitetta, joilla nuorempaa ja parempaa Helsinkiä tulisi mielestäni rakentaa. Huolimatta siitä, että jäin 49 äänen päähän varsinaisesta valtuustopaikasta olen voinut edistää asettamiani tavoitteita loistavasti myös varavaltuutettuna. 30 tavoitteesta noin kymmenen on mennyt jo maaliin tai on varmasti menossa valtuustokauden aikana. Mielestäni tämä on loistava suoritus, ottaen huomioon sen, että politiikassa asiat muuttuvat usein jopa tuskastuttavan hitaasti.

Voit tarkastaa asettamani tavoitelistan tilanteen tästä linkistä.