Olemme tuuliajolla. 

Jotta voimme lähteä rakentamaan uutta, on meidän ymmärrettävä, mistä tulemme. Harri Holkeri muodosti vuonna 1987 ensimmäisen kokoomuslaisen hallituksen vuosikymmeniin, minkä jälkeen olemme viettäneet tasan yhden hallituskauden oppositiossa. Kokoomuksesta on muodostunut vastuullinen valtionhoitajapuolue, mikä on toisaalta tylsyttänyt ideologisen kärkemme. Tästä kevään eduskuntavaalit olivat, ikävä kyllä, esimerkki. Ideologinen miekkamme kaipaa teroitusta. 

Nyt on alkamassa Kokoomuksen uusi aikakausi. Seuraavan neljän vuoden aikana meidän on kirkastettava puolueemme linja ja löydettävä ne keinot, joilla me lähdemme Suomea kehittämään.

Itse uskon, että…

Meidän on oltava se puolue, joka uskoo ihmisten omaan ahkeruuteen ja rakentaa yhteiskuntaa, jossa ahkeruus, työnteko ja yrittäminen kannattavat. Meidän tulee ajaa pitkällä aikavälillä työn haittaveron eli valtion ansiotuloveron lakkauttamista ja esitettävä oma mallimme siihen, miten sosiaaliturva uudistetaan köllöttelyn sijaan ahkeruuteen kannustavaksi. Sosiaaliturvalla eläminen ei ole yksilön oma syy, jos yhteiskunta on luonut järjestelmän, jossa työssäkäynti ei ole yksinkertaisesti kannattavaa.

Meidän on oltava se puolue, joka puolustaa vankasti vastuullista taloudenhoitoa, vapaita markkinoita, vapaakauppaa ja länsimaista oikeusvaltiota. Emme voi antaa vastuuttomien talouspopulistien viedä tulevia sukupolvia velkavankeuteen. Kokoomuksen tehtävä on huolehtia siitä, että velaksi eläminen loppuu.

Meidän on oltava se puolue, joka ajaa vahvimmin työmarkkinoiden vapauttamista ja paikallisen sopimisen lisäämistä. Tulevaisuuden työ syntyy pienissä yrityksissä, ja siksi myös työmarkkinoiden on oltava mahdollisimman suotuisat niiden näkökulmasta. Tärkeä askel oikeaan suuntaan on paikallisen sopimisen lisääminen kaikilla sektoreilla. Esimerkiksi sunnuntailisät ovat oiva esimerkki sellaisesta järjettömästä ylhäältä annetusta käskystä, joka vähentää palveluita kuluttajilta, työtä työntekijöiltä, tuottoja yrittäjiltä ja veroja valtiolta. Niistä ja myös muista työehdoista on ehdottomasti voitava sopia työntekijän ja työnantajan kesken. Tätä meidän puolueemme on oltava edistämässä.

Meidän on oltava se puolue, joka tekee kaikkensa ihmisten vapauden ja mahdollisuuksien lisäämiseksi. Suomen on oltava maa, jossa ihmiset saavat elää ja toteuttaa itseään mahdollisimman vapaasti, kunhan eivät vahingoita muita tai rajoita muiden vastaavaa vapautta. Meidän on rajattava ihmisten oikeuksia ja vapautta vain niin paljon kuin on tarpeellista muiden vapauden turvaamiseksi. Kokoomuksen on tehtävä kaikkensa sen eteen, että jatkamme turhien normien purkua ja edistämme yhteiskuntaa, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

Meidän on oltava se puolue, joka kantaa vastuun maamme itsenäisyyden puolustamisesta ja ajaa vastuullisinta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Rohkeimpien avausten ja uudistusten on tultava Kokoomukselta. Nato-optiosta puhuminen on älyllistä epärehellisyyttä – ei kotivakuutustakaan enää saa, kun talo jo palaa. Kokoomuksen on oltava se puolue, joka vie Suomen Natoon. Suomen kansallinen turvallisuus perustuu paikkaan osana länsimaista arvoyhteisöä sekä laajaan asevelvollisuuteen, varusmiespalvelukseen ja vahvaan reserviin nojaavaan puolustusjärjestelmään. Näiden kehittäjänä meidän on profiloiduttava.

Meidän on turha haaveilla uskottavasta omasta linjasta, jos ainoa tapa määritellä itsemme on verrata itseämme muihin puolueisiin. Jos määritämme itsemme muiden kautta, olemme heittäneet pyyhkeen kehään. Emme voi olla vaihtoehto minkään kahden linjan väliltä, vaan meidän tulee olla ainoa valinta sellaiselle suomalaiselle, joka uskoo ahkeruuteen, yksilönvapauteen, talouskuriin ja vapaisiin markkinoihin sekä itsenäisyytemme puolustamiseen. 

Tästä lähdemme liikkeelle. Minusta Kokoomusnuorilla on äärimmäisen tärkeä rooli tämän työn kirittäjänä ja puolueen linjan kirkastajana. Suomi tarvitsee Kokoomusta ja Kokoomus tarvitsee Kokoomusnuoria.

Haluan antaa kaikkeni tämän työn eteen ja siksi olen ehdolla Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi.